Balsam pentru Buze 100% Natural si Vegan

Balsam pentru Buze 100% Natural si Vegan

Pentru ca vine iarna si pielea noastra are nevoie de protectie sub forma unor creme mai grase, de asemenea si buzele noastre au nevoie sa fie hranite si protejate.

Reteta mea de balsam pentru buze este super simpla, doar din 3 ingrediente 100% naturale si vegane, dar extrem de benefice pentru buze.

Asadar, aveti nevoie de 2gr unt de cacao presat la rece, 3gr ulei de migdale dulci presat la rece, 1gr ceara de candelilla pe care le cantariti cu un cantar de precizie 0,01gr. Mai aveti nevoie de un pahar termorezistent (berzelius), 1 lingurita cu coada mai lunga si un ibric in care sa incapa paharul, apoi treceti la treaba.

Cele 3 ingrediente se pun in pahar, paharul in ibricul cu apa care sta pe foc. Se topesc si se omogenizeaza toate ingredientele la bain-marie si se toarna imediat intr-un recipient pentru balsam de buze de 6ml. Amestecul se intareste foarte repede, chiar ramane pe peretii paharului cand il scurgeti in recipientul dedicat, asadar faceti asta cat e lichid si fierbinte.

Eu am folosit un recipient de la un balsam de buze pe care l-am terminat. L-am curatat cat am putut de bine apoi l-am pus in apa fierbinte sa se topeasca resturile de balsam. Se gasesc de cumparat si recipiente noi, dar daca aveti ce refolosi, faceti-o. Haideti sa fim blanzi cu Mama Natura si sa refolosim tot ce putem, iar cand nu se mai poate, sa le dam la reciclat.

Unde puteti gasi ingredientele si uneltele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele

Aboneaza-te la articolele si retetele mele!

Publicat in: Cosmetica Naturala

Te mai pot interesa si:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *