Bomboane „Raffaello” Raw-Vegane

Bomboane „Raffaello” Raw-Vegane

Ador nuca de cocos si adoram bomboanele Raffaello, insa cum nu mai sunt potrivite stilului de viata ales de mine, trebuia sa gasesc o alternativa. Si am gasit, una chiar gustoasa.

Reteta:

Ingrediente: 250gr caju crud, 125gr curmale fara samburi, 6 linguri ulei de cocos virgin, 1 si 1/2 cana de fulgi de nuca de cocos, 75ml lapte de cocos, 75ml apa de la curmalele inmuiate, 1/2 lingurita extract de vanilie, 1 mana de migdale crude.

Cantitatea ingredientelor este bine sa se imparta in doua si sa se proceseze in doua transe, in acelasi timp, fiecare transa sa fie impartita in transe mai mici pentru ca blenderul/maruntitorul pe care il folositi sa proceseze cat mai bine compozitia.

Caju-ul crud, migdalele si curmalele se pun la inmuiat peste noapte, separat. Se pastreaza cam 100ml apa in care au fost inmuiate curmalele. Se taie curmalele mai marunt, pentru a ajuta blenderul, si se curata migdalele de coaja. Se pun in blender curmalele, caju-ul, uleiul de cocos, extractul de vanilie, laptele de cocos si apa de la curmale, se proceseaza. Se adauga fulgii de nuca de cocos si se proceseaza iar. In final, trebuie sa rezulte un „aluat” bine legat.

Din aluat se formeaza bomboanele (ies in jur de 45 de bomboane) in interiorul carora este introdusa cate o migdala si se dau prin fulgi de cocos. Se tin la frigider pentru cateva ore pentru intarire si apoi se pot consuma cu placere.

Recomand acest blender de mana, tocmai pentru ca necesita mai putin lichid pentru procesarea optima a compozitiei.

Aceste bomboane sunt perfecte de luat si in drumetii pe munte, pentru ca sunt hranitoare, satioase si usor de carat intr-o caserola mica.

Pe viitor voi complica reteta pentru a obtine bomboane si mai gustoase ­čśÇ .

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *