Bomboane Raw-Vegane de Lamaie si Caju

Bomboane Raw-Vegane de Lamaie si Caju

Pentru ca a fost ziua mea de nastere de curand, am ales sa prepar aceste bomboane delicioase si racoritoare pentru dragii mei colegi cantaciosi din corul Sound. Si de nu mi le-au laudaaat, evident ca m-am bucurat maxim ca le-au placut. Si pentru ca nu le am eu cu scrisul si povestitul, trec direct la subiect ­čÖé .

Iata reteta:

Ingrediente: 500gr de caju crud, 250gr curmale fara samburi, 3 lamai rase plus zeama lor, zeama de la 1 lime, 2 lingurite extract de vanilie, 12 linguri ulei de cocos presat la rece, 1/2 lingurita de turmeric (pentru culoare), 200gr fulgi de cocos.

Caju-ul si curmalele se pun la inmuiat peste noapte cu multa apa, astfel incat atunci cand ele se umfla inca sa fie inmuiate in apa.

Impartiti cantitatile in 2 sau 3 pentru a le procesa mai bine cu tocatorul/blenderul performant din dotare. Eu una mi-am achizitionat de curand acest tocator Heinner si-l folosesc cu brio la astfel de preparate, caci necesita sa fie pus mai putin lichid decat daca as folosi blenderul. Plus ca, acest tocator are 3 cutite, pe 3 niveluri, cana de sticla, 600w, eu una chiar il recomand.

Intai procesati curmalele pana la formarea unei paste, apoi adaugati nucile de caju si restul ingredientelor. Procesati pana la formarea unui aluat, puneti aluatul intr-un castron, apoi procedati la fel cu restul partilor. Dupa fiecare procesare, adaugati compozitia peste cea din castron si in final amestecati totul la mana pentru omogenizare. Dati aluatul la rece, in frigider, pentru cateva ore (bomboanele se vor forma mai usor asa).

Formati bomboanele in palme, le dati prin fulgi de cocos si le tineti la frigider 6-7 ore. Mie mi-au iesit aproape 80 de bomboabe, de aprox. 2,5cm diametru.

Sa le savurati cu placere!

De unde puteti cumpara ingredientele si uneltele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *