Budinca de Chia cu Lapte Batut din Caju

Budinca de Chia cu Lapte Batut din Caju

Ador laptele batut din caju. Se aseamana atat de bine la gust cu laptele batut de origine animala. Neaparat sa il incercati! In combinatie cu semintele de chia este delicios si hranitor. Poate fi mancat la micul dejun sau oricand.

Pentru prepararea laptelui batut de caju aveti nevoie de:

  • 200gr caju crud
  • 2 lamai medii
  • 1 litru de apa filtrata
  • 2 capsule de probiotice de calitate.

Nucile de caju se hidrateaza in apa timp de 8h. Apoi se proceseaza in blender impreuna cu zeama de la cele 2 lamai si litrul de apa, pana cand amestecul are consistenta laptelui proaspat. Se toarna intr-un borcan de capacitate minima 1,7-1,8l, se adauga continutul celor 2 capsule de probiotice, se amesteca si se lasa la fermentat timp de 24h la temperatura camerei.

In 300-400ml de lapte batut din caju adaugati 3 linguri de seminte de chia pe care le amestecati bine si le lasati sa absoarba din lichid timp de 20 de minute.

Optional puteti adauga putina sare himalaya, desi eu nu simt nevoia. Daca il vreti dulce, puteti pune curmale la inmuiat in 400ml de lapte batut de caju, timp de 5h, apoi procesati in blender, turnati amestecul in castron si adaugati semintele de chia.

Pofta buna!

De unde puteti cumpara uneltele si ingredientele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac articolele si retetele mele? Aboneaza-te la ele!

Datele tale sunt in siguranta, nu vor fi distribuite unei terte parti si poti cere stergerea lor. Te poti dezabona oricand doresti.

Publicat in: Hrana Vie

Articole Similare

2 ganduri despre “Budinca de Chia cu Lapte Batut din Caju

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *