Inghetata Raw-Vegana de Banane si Capsune

Inghetata Raw-Vegana de Banane si Capsune

Sunt foarte fericita pentru ca au aparut capsunele de gradina, coapte, gustoase si sanatoase. Abia le-am asteptat pentru a-mi prepara o delicioasa si sanatoasa inghetata raw-vegana, dupa cum urmeaza.

Pentru reteta am folosit: 4 banane coapte, 1 cana si 1/2 de capsuni romanesti, 1 lingura pasta de curmale.

Bananele le-am taiat felii mai groase si le-am pus la congelator peste noapte in 2 caserole (separat cate 2 banane taiate felii). 1 cana de capsune le-am taiat pe din doua si le-am pus si pe ele la congelator, separat de banane.

Pentru a prepara pasta de curmale, hidratati 200gr de curmale fara samburi timp de 6 ore. Apoi le procesati in blender, cu putina apa ramasa de la ele, daca blenderul sau robotul de bucatarie necesita, altfel nu. Cu aparatele performante nu este cazul sa adaugati lichid in plus.

Tin sa mentionez, ca dat fiindca bananele congelate sunt foarte tari, nu orice blender le face fata. Eu folosesc blenderul performant Vitamix Pro 300. Eu am reusit sa stric un blender Heinner de 1000W incercand sa-mi prepar inghetata raw-vegana, asadar nu orice blender este capabil de a prepara aceasta reteta.

Dupa congelarea fructelor, procesati 2 banane in blender sau robot de bucatarie pana la formarea unei paste bine inchegate. Scoateti compozitia intr-o caserola.

Pentru inghetata de capsune, procesati bine-bine capsunele congelate cu celelalte 2 banane. Si la fel rezultatul il turnati intr-o caserola. Caserolele le puneti la congelator pentru cateva ore, pana la intarire.

Pentru toppingul de capsune, procesati in blender 1/2 cana de capsune NEcongelate si 1 lingura de pasta de curmale.

Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata, scoateti cateva cupe din fiecare sortiment, peste care turnati toppingul de capsune.

Miam miam.

Pofta buna!

De unde puteti cumpara uneltele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele

Aboneaza-te la articolele si retetele mele!

Publicat in: Hrana Vie

Te mai pot interesa si:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *