Inghetata Raw-Vegana de Fistic cu Ciocolata

Inghetata Raw-Vegana de Fistic cu Ciocolata

Ador inghetata raw-vegana si, fiind si vara, merge de minune in perioada asta. De aceasta data am preparat o varianta de fistic cu ciocolata deasupra. Urmeaza sa public si o alta reteta delicioasa de inghetata.

In fine, m-am incumetat si eu sa-mi cumpar un super blender dupa care tanjesc de multi ani ­čÖé , si anume, nimeni altul decat Vitamix, modelul Pro 300. Precizez asta pentru ca pentru inghetatele raw-vegane unde se folosesc fructe inghetate este nevoie de blendere performante. Eu am reusit sa strict un Heinner de 1000w, dupa ce reusisem sa-mi fac prima data o super inghetata, a doua ora s-a stricat. Noroc ca era inca in garantie, insa nu mi-am mai facut inghetate de atunci si pana acum.

Pe langa ca va puteti face inghetate, Vitamix face multe altele, este uimitor de-a dreptul, foarte puternic si bine gandit ca design, nu mai spun de materialele folosite facute sa reziste, iar plasticul nu contine BPA. Daca mancati preponderent mancare raw-vegana, eu zic ca merita investitia. Revenind insa la…

Reteta
Ingrediente: 2 banane coapte, 5 linguri de faina de fistic crud, 3 linguri ulei de cocos presat la rece, 1/2 lingurita de extract de vanilie, 1 lingura de carob.

Se taie bananele felii mai grose si se pun la congelator pana ingheata.

Nu stiu daca se gaseste faina de fistic pe undeva, eu am cumparat fistic crud si l-am facut faina cu ajutorul Vitamix-ului si a canii sale speciale.

Procesati in blender bananele pana se formeaza o crema mai groasa, adaugati 2 linguri de ulei de cocos si cele 5 linguri de faina de fistic, plus 1/2 lingurita de extract de vanilie si procesati din nou. Scoateti compozitia intr-un castron si o introduceti la congelator sa se intareasca.

Intre timp, intr-un castron amestecati o lingura de carob si 1 lingura de ulei de cocos pana la omogenizare. Eu nu am adaugat niciun fel de indulcitor pentru ca in combinatie cu inghetata gustul este minunat, carobul fiind mai dulceag ca pudra de cacao raw. Daca vreti sa indulciti folositi pasta de curmale (inmuiati curmalele in apa pentru 4 ore si le procesati in blender pana la formarea unei paste, adaugand din apa lor atat cat este nevoie).

Cand inghetata s-a intarit, folositi o ustensila speciala pentru inghetata si puneti cateva cupe intr-un recipient turnand deasupra ciocolata care se va intari in cateva minute.

Pofta buna!

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *