Lapte Batut Raw-Vegan de Caju

Lapte Batut Raw-Vegan de Caju

Sunt super entuziasmata caci am gasit o versiune de lapte batut similara la gust cu cea de origine animala. Mie imi placeau tare mult lactatele, in special iaurtul si laptele batut, dar am ales sa renunt la ele acum 4 ani. A durat cam mult pana am avut curiozitatea sa incerc acest lapte. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata ­čÖé .

Reteta este super simpla. Aveti nevoie de aproximativ 500 gr de caju crud (ce ramane folositi pe viitor), 1 lamaie medie, 1 litru de apa.

Eu am inmuiat in apa, peste noapte, 2 cani si 1/2 de caju crud (am folosit o cana de 200ml). Acoperiti-le bine cu apa caci nucile se umfla. Dimineata am procesat in blender nucile de caju, apa si zeama de la lamaie, pana cand nucile caju s-au maruntit aproape complet (blenderul meu Heinner nu reuseste sa le marunteasca in totalitate, banuiesc ca un Vitamix ar fi capabil de asa ceva).

Am turnat laptele intr-un borcan de sticla de 1,8l (folositi sticle de sticla, nu platic) si l-am lasat la fermentat pentru 48h la temperatura camerei, dupa 24h l-am reagitat si atat.

Zerul se desparte de gros, la suprafata se aduna partea groasa care are gust de .. surpriza .. smantana, deci se comporta exact ca laptele pus la prins. Credeti-ma ca ati putea fi pacaliti cu usurinta cu acest lapte batut din caju crezandu-l lapte de vaca.

Me happy! L-am baut alaturi de painicile raw pe care mi le-am facut la noul meu deshidrator. O sa postez reteta pentru painici in curand, au iesit tare gustoase.

Asadar, pofta buna!

PS: daca stiti de unde as putea cumpara caju in cantitati mai mari (dar nu prea mari, adica maxim 10kg) si evident mai ieftin, va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc frumos!

De unde puteti cumpara ingredientele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *