Lapte Raw-Vegan Aromat din Nuci Romanesti

Lapte Raw-Vegan Aromat din Nuci Romanesti

Azi mi-am preparat un super delicicios lapte raw-vegan din nuci romanesti. Pentru ca-l vroiam aromat, am adaugat curmale si vanilie.

Reteta:

Ingrediente: 200gr nuci romanesti, 100gr curmale fara samburi, 1l apa, 2 lingurite extract de vanilie, 2 lingurite pudra de scortisoara.

Nucile romanesti se lasa la inmuiat in apa timp de 12 ore, la fel si curmalele, fiecare intr-un castron separat. A doua zi (caci eu prefer sa le las la inmuiat peste noapte) se proceseaza in blender toate ingredientele, adaugand si apa dulce lasata de curmale, pana cand nucile si curmalele sunt maruntite de tot.

Eu prefer sa nu-l strecor, imi place sa-l beau cu tot cu gros. Nu vreau sa arunc nimic si nici nu am avut inspiratie ce as putea face cu restul obtinut in urma scurgerii. Asadar, va recomand sa faceti la fel. Iese un pic gros, dar buuuun.

Se serveste cu scortisoara deasupra sau cu 2 lingurite de carob (pudra de roscove) la o cana de 250ml lapte. Miam miam.

Puneti-l intr-o sticla sau borcan de sticla (evitati plasticul) si tineti-l la frigider. Eu am folosit un borcan de sticla de 1,8l si mi-a incaput la fix.

De unde puteti cumpara ingredientele:

Extra:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *