Mustar Raw-Vegan

Mustar Raw-Vegan

De ceva vreme intentionam sa-mi fac mustar, caci cel din comert este nesanatos, plin de E-uri, sare iodata, zahar, doar cititi lista de ingrediente. De cand sunt raw-vegana, adica de 11 luni, nu am mai pus gura pe mustar, si mi-era asa de dor šŸ˜€ .

Eu am dorit sa fie vegan, adica sa nu folosesc miere si a iesit foarte bun. Nu-l mai pot manca cu lingurita cum il mancam pe cel din comert, caci al meu este foarte concentrat deci iute, cel din comert contine maxim 15-20% boabe de mustar, in rest, tot felul de agenti de ingrosare.

Asadar, fie ca sunteti raw-vegani, vegani, sau nu. Mai bine vi-l preparati voi frumusel in casa.

Reteta:

Ingrediente: 3 linguri boabe de mustar alb, 3 linguri ulei de masline presat la rece, 2 linguri otet de mere, 1/2 lingurita sare himalaya, 1/2 lingurita turmeric, 1/2 lingurita piper, 10 curmale fara samburi.

Boabele de mustar si curmalele se pun la inmuiat in apa peste noapte, separat.

A doua zi, sau dupa 12ore, puneti in blender sau tocator boabele de mustar scurse de apa, uleiul de masline, sarea himalaya, piperul, turmericul, otetul si doar 4 curmale, plus o lingura de apa lasata de curmale (care e dulce). Restul de 6 curmale ori le mancati ca atare, ori mai adaugati din ele daca vreti ca mustarul sa fie mai dulce. Pentru mine 4 curmale si 1 lingura de apa indulcita de ele au fost indeajuns.

Eu am folosit acest tocator, dar doar cu primul cutit, ca nu era nevoie de celelalte doua. Dupa cum am spus si in descrierea altor retete, un astfel de tocator necesita mai putin lichid adaugat la procesare fata de majoritatea blenderelor, deci compozitia iese mai groasa.

Le procesati bine pana se formeaza o pasta cat mai fina si mustarul e gata. In final, mi-au iesit aproximativ 200ml de mustar sanatos, concentrat, iute, numai bun de pus in salate, sosuri, maioneza de avocado, etc.

Me happy šŸ˜€ .

De unde puteti cumpara ingredientele si uneltele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *