Pasca Raw-Vegana

Pasca Raw-Vegana

Pentru ca imi place sa creez retete raw-vegane care imita produsele traditionale pe care le adoram la gust, evident ca nu putea lipsi pasca, mai ales ca va fi singurul desert pe care il voi savura in acest an la masa de Paste din familie. Nu ma obosesc sa-mi prepar chestii complicate sau prea multe caci m-am obisnuit sa mananc putine feluri de mancare. Cum romanul exagereaza cand vine vorba de gatitul de sarbatori, eu doresc sa ma dezic de asta ­čÖé .

Pentru blat, aveti nevoie de 100gr miez de nuci romanesti si 100gr curmale fara samburi. Nucile romanesti le puneti la hidratat in apa filtrata timp de minim 12 ore (nu am gresit cifra), pentru a elimina din acidul fitic pe care majoritatea nucilor si semintelor le contin si pentru a elibera enzime. Eu nu am hidratat curmalele caci erau destul de moi si am dorit sa se formeze un blat lipicios. Daca cumparati curmale deshidratate dar tari atunci puneti-le 1-2 ore la hidratare.

Intai procesati curmalele in blender sau robot de bucatarie dupa care adaugati nucile romanesti, dar nu le maruntiti prea mult, e mai gustos sa ramana putin crocante. Blatul il puneti intr-o forma de tort (eu am folosit una de 18cm diametru), pe fundul careia ati pus o foaie de copt in prealabil. Blatul il nivelati si-l presati cel mai bine cu degetele.

Pentru crema de branza, aveti nevoie de 250gr caju crud, 100gr curmale fara samburi, 100gr stafide, 2 lamai mari, 3 linguri de ulei de cocos presat la rece, 1/3 lingurita de vanilie macinata, agrise si goji berries pentru ornare.

Puneti la hidratat in apa filtrata nucile de caju, peste noapte, si separat cele 100gr de curmale fara samburi. Scurgeti curmalele dar pastrati apa, stoarceti o lamaie si jumatate.

Procesati in blender sau robot de bucatarie toate ingredientele plus 2 linguri de apa de la curmale, excluzand stafidele, agrisele si goji berries. Pentru un blender performant precum Vitamix, cantitatea de lichid este indeajuns pentru a forma o crema fina, pentru blenderele mai putin performante poate fi nevoie de mai mult lichid, asta inseamnand ca e nevoie si de mai multe linguri de ulei de cocos pentru intarirea cremei. Sincer, daca doriti sa faceti trecerea la raw-veganism, sau sa mancati cat mai mult raw-vegan, aveti nevoie de un blender performant, eu recomand modelul folosit de mine, Vitamix Pro 300.

Compozitia o scoateti intr-un castron, peste care adaugati 100gr de stafide si amestecati bine pentru omogenizare.

Crema de branza raw-vegana o puneti in forma de tort peste blat, nivelati frumos. Introduceti tortul la congelator pentru cateva ore. Dupa intarirea cremei de branza, scoateti tortul din forma si il ornati dupa preferinte.

Pofta buna si Paste Fericit!

De unde puteti cumpara uneltele si ingredientele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac articolele si retetele mele? Aboneaza-te la ele!

Datele tale sunt in siguranta, nu vor fi distribuite unei terte parti si poti cere stergerea lor. Te poti dezabona oricand doresti.

Publicat in: Hrana Vie

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *