Politica de Confidentialitate

Iti multumim ca vizitezi website-ul nostru, Veganico.ro, si ca esti interesat(a) de un stil de viata armonios. Atunci cand accesezi website-ul Veganico.ro, cand ne contactezi sau cand te abonezi la newsletter-ul Veganico.ro, ne incredintezi datele tale personale. Scopul acestei Politici de Confidentialitate este sa iti explice ce date prelucram, de ce le prelucram si ce facem cu ele. Pe principiul „nu face altuia ce tie nu-ti place”, iti luam in serios confidentialitatea, prin urmare nu vindem niciodata liste sau adrese de e-mail.

Fiind pe deplin constienti de faptul ca datele tale personale iti apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta si sa procesam cu atentie datele pe care ni le furnizezi voluntar. Nu transmitem datele tale personale unor terte parti fara acordul tau.

Ceea ce urmeaza este important, asadar te rugam sa citesti cu atentie.

 Accesarea website-ului Veganico.ro

Prin navigarea pe website-ul Veganico.ro, prin contactarea noastra prin formularul de contact si/sau abonarea la newsletter-ul Veganico.ro, utilizatorul declara ca a fost informat in mod adecvat asupra prelucrarii datelor sale personale prin parcurgerea acestui document, denumit „Politica de confidențialitate”. Accesarea website-ului Veganico.ro implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Veganico.ro.

Toate datele personale furnizate in calitate de utilizator/vizitator beneficiaza de prelucrare numai in scopul oferirii in conditii optime a serviciilor asociate website-ului Veganico.ro.

Prin navigarea pe website-ul Veganico.ro, utilizatorii isi dau, in mod expres si neechivoc, consimtamantul ca datele lor cu caracter personal sa fie prelucrate si folosite in viitor de catre administratorii Veganico.ro in urmatoarele scopuri:

  • Rapoarte statistice interne;
  • Trimiterea informatiilor pe email abonatilor la newsletter-ul nostru, la care s-au abonat in mod voluntar;
  • Raspunderea la intrebarile, solicitarile si comentariile lor pe website sau prin email;
  • Transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in website, abonare, etc.);
  • Participarea la concursuri, promotii sau activitati desfasurate de Veganico.ro prin website si e-mail, precum si transmiterea de oferte, promotii, servicii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea Veganico.ro si a tertilor cu care Veganico.ro are relatii de orice natura (inclusiv comerciale) , insa numai in situatia in care utilizatorul si-a dat consimtamantul in prealabil. Pentru a nu mai primi mesaje de la noi, utilizatorul poate urma instructiunile de dezabonare incluse in fiecare e-mail primit de la noi;
  • Apararea noastra impotriva atacurilor cibernetice;
  • Imbunatatirea serviciile pe care le oferim.

Administratorul Veganico.ro va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia abonarii lor pe Veganico.ro, privind noutatile de pe Veganico.ro, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite.

Daca este cazul, informatiile solicitate in cazul platilor online intra sub incidenta conditiilor de utilizare a procesatorilor de plati, iar Veganico.ro nu va solicita si nu va stoca niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra.

Veganico.ro este unicul detinator al informatiilor colectate de pe acest website si se obliga ca datele personale ale utilizatorilor sa nu fie difuzate catre terti prin vanzare, dezvaluire partiala, sau inchiriere, pentru a fi utilizate in propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fara consimtamantul utilizatorilor. Totusi, este posibil sa dezvaluim datele lor personale catre urmatoarele entitati:

  • Instante de judecata, parchete sau alte autoritati publice pentru a ne conforma legii sau drept raspuns la o procedura legala obligatorie (cum ar fi un mandat de perchezitie sau o hotarare judecatoreasca);
  • Altor parti cu consimtamantul sau la instructiunile utilizatorului. In afara dezvaluirilor descrise in prezenta Politica de confidentialitate, este posibil sa transmitem informatiile tertilor daca utilizatorii consimt sau solicita sa efectuam o asemenea dezvaluire.

Colectarea si prelucrarea datelor

Colectarea datelor se face prin diverse modalitati si instrumente specifice precum: soft profesional de urmarire a traficului, aplicatia de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea in baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de catre utilizatori, prin comentariile utilizatorilor pe website, prin chestionare online, etc.

Colectam:

a) Informatiile pe care utilizatorii ni le furnizeaza voluntar

Prin utilizarea formularului de pe website-ul Veganico.ro, prin abonare la newsletter-ul Veganico.ro, prin contactarea noastra prin e-mail sau comunicarea cu noi in orice mod, utilizatorii ne dau in mod voluntar datele lor personale pe care le prelucram. Aceste informatii includ numele, prenumele, adresa de e-mail si/sau numarul de telefon.

Prin postarea unui comentariu la un articol de pe Veganico.ro, utilizatorii ne transmit datele lor personale (nume si adresa de e-mail).

Oferindu-ne aceste informatii, noi le pastram in conditii de securitate si confidentialitate in baza noastra de date. Nu dezvaluim sau transferam informatii catre terti.

b) Informatii pe care le colectam automat

Prin navigarea website-ului Veganico.ro, este posibil sa colectam informatii despre vizita utilizatorilor pe website. Aceste informatii pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare si alte informatii despre modul in care au interactionat cu website-ul Veganico.ro. Putem colecta aceste informatii prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii de similare.

In privinta datelor pe care utilizatorii ni le furnizeaza voluntar prin postarea unui comentariu la un articol de pe Veganico.ro, temeiul prelucrarii este obligatia noastra legala de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar si interesul nostru legitim de a oferi cititorilor blogului transparenta si informare.

Atat potrivit legislatiei actuale, cat si potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimtamantul utilizatorilor nu este cerut in situatia in care prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei obligatii legale sau interesul legitim.

In privinta datelor pe care le colectam automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea website-ului Veganico.ro, utilizatorii isi dau in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii.

Stocam datele cu caracter personal doar pe perioada necesara indeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima vizita pe website sau ultima interactiune cu noi.

 Acces restrictionat si (dez)abonare

Exista zone pe website care necesita abonare la newsletter-ul Veganico.ro. In cazul newsletter-ului, fiecare editie/alerta contine si modalitatea de dezabonare; odata accesata aceasta optiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmari din partea utilizatorilor. La abonare, utilizatorului ii este solicitat sa-si introduca adresa de email. Adresa de email este folosita pentru completarea si confirmarea contului de abonat.

Cookie-uri

Website-ul Veganico.ro foloseşte cookie-uri, acestea fiind date stocate pe hard disk-ul utilizatorului, continand informatii despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezinta un avantaj in folosul vizitatorilor, acesta permitand memorarea unor optiuni de navigare in site precum limba in care se afiseaza website-ul, tipuri de filtre care se aplica la afisarea unor anumite pagini si formulare, memorarea numelui de utilizator si a parolei (daca utilizatorul alege memorarea lor) pentru un acces rapid la continutul website-ului. Neacceptarea unui cookie nu inseamna ca utilizatorului ii va fi refuzat accesul de navigare in site sau de citire a continutului acestuia.

Cu ajutorul cookie-urilor, proprietarii de website-uri pot monitoriza si segmenta interesele utilizatorilor fata de anumite zone sau aplicatii ale website-ului, fapt care le permite ulterior imbunatatirea experintei de navigare, introducerea unui continut relevant pentru utilizator, etc. Pentru mai multe detalii, accesati pagina dedicata Politica de Utilizare de Cookie-uri.

Link-uri

In cazul link-urilor catre alte site-uri, Veganico.ro nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestia. Va recomandam consultarea in prealabil a termenilor legali si a celorlalte informatii referitoare la colectarea informatiilor cu caracter personal ale acestora. Normele expuse in acest text se aplica doar in cazul informatiilor colectate pe Veganico.ro.

Notificari si actiuni privind informatiile despre utilizatori

La cererea scrisa prin email a utilizatorilor, Veganico.ro se obliga:

  • sa confirme solicitantilor, daca prelucreaza sau nu date personale;
  • sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii Nr. 677/2001 privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
  • sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, daca acesta solicita acest lucru.

Comunicarea modificarilor

Daca informatiile de identificare ale unui utilizator se schimba (ca de exemplu adresa de email), sau daca un utilizator doreste sa renunte la a mai primi mesaje de la noi sau sa renunte la serviciile noastre, vom avea grija sa corectam, actualizam sau sa eliminam acele date personale care ne-au fost incredintate de catre utilizator. Acest lucru poate fi realizat prin trimiterea unui e-mail utilizand formularul de contact de pe Veganico.ro.

Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata catre utilizatori prin e-mail, astfel incat acestia sa fie permanent informati cu privire la informatiile pe care le colectam, cum le utilizam si in ce circumstante, daca exista, le facem publice. Utilizatorii vor putea sa fie sau nu de acord cu utilizarea informatiilor in alte scopuri. Vom utiliza informatiile in concordanta cu politica sub care au fost culese informatiile.

Drepturile utilizatorilor

Utilizatorii au:

  • Dreptul de retragere a consimtamantului; In situatia in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, utilizatorul isi poate retrage consimtamantul in orice moment si in mod gratuit prin contactare noastra prin formularul de contact de pe Veganico.ro .
  • Dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere;
  • Dreptul de a se adresa justitiei;
  • Dreptul de acces; Utilizatorul are dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care il privesc si, in caz afirmativ, are dreptul de acces la datele respective.
  • Dreptul la rectificare; Utilizatorul are dreptul de a obtine de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care il privesc. Tinandu-se seama de scopurile in care au fost prelucrate datele, are dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.
  • Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”); In situatiile in care (1) datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor, (2) s-a retras consimtamantul si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare, (3) se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau (4) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, utilizatorul are dreptul de a obtine stergerea datelor care il privesc, fara intarzieri nejustificate.

Vom incerca sa raspundem solicitarii in termen de 30 de zile. In unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele personale ale utilizatorului din cauza identificatorilor pe care ii furnizeaza in solicitarea sa. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci cand ne furnizeaza adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de browser.

Pentru intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor personale ale utilizatorului sau pentru exercitarea drepturilor legale in legatura cu datele  pe care le detinem sau pentru ingrijorari cu privire la modul in care tratam orice problema de confidentialitate, putem fi contactati utilizand formularul de contact de pe Veganico.ro.

Securitate

Veganico.ro adopta toate masurile de securitate necesare protejarii informatiilor personale ale utilizatorilor nostri. In momentul completarii datelor personale pe Veganico.ro, informatiile vor fi protejate atat offline cat si online.

Fiind de acord cu prezentul document „Politica de Confidentialitate”, utilizatorii isi asuma in totalitate eventualele riscuri.