Prajitura Raw-Vegana cu Mere si Portocale

Prajitura Raw-Vegana cu Mere si Portocale

Prajitura de astazi este foarte simplu de facut. Aveti insa nevoie de niste forme de prajituri. Eu am folosit aceste inele culinare din inox.

Reteta:

Ingrediente blat: 75gr nuci romanesti; 75gr curmale fara samburi.

Se lasa la inmuiat peste noapte nucile romanesti si curmalele. Se pun in blender intai nucile, se maruntesc putin, apoi se adauga curmalele si putina apa, si se proceseaza pana se formeaza o compozitie lipicioasa insa crocanta.

Pentru ca exista o singura baza la formele utilizate, prajiturile se formeaza rand pe rand. Se adauga 2 linguri de blat intr-o forma si se preseaza bine de tot.

Ingrediente strat de deasupra: 2 portocale coapte, 3 mere dulci-acrisoare (eu prefer ionatane), 75 gr curmale fara samburi, 2 linguri tarate de psyllium, 1 lingurita de scortisoara.

Curmalele au fost hidratate in apa peste noapte.

Se proceseaza in blender portocalele si merele dupa ce au fost taiate in bucati, apoi se adauga scortisoara si cele 2 linguri de tarate de psyllium. Din compozitia rezultata, se adauga 2-3 linguri in forma peste blat apoi se trece la formarea celei de-a doua prajituri, si tot asa.

Prajiturile se pun pe un platou/farfurie mai mare si se tin in frigider pentru 1 ora. Se scot din frigider si din forma, se pudreaza cu scortisoara si se orneaza dupa gust.

De unde puteti cumpara ingredientele:

Pofta buna!

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *