Prajitura Raw-Vegana de Ciocolata si Crema de Caju

Prajitura Raw-Vegana de Ciocolata si Crema de Caju

Aceasta prajitura am facut-o prima data de Craciun, caci trebuia sa mananc si eu ceva dulce, nu? Am facut 4 portii pentru membrii familiei mele, sa ne delectam cu totii la masa. Deci reteta este pentru 4 persoane.

Reteta:

Blat: 100gr nuci romanesti, 125gr curmale fara samburi, 1/2 lingurita extract de vanilie, 3 linguri de carob (pudra de roscove), 3 linguri ulei de cocos.

Nucile romanesti si curmalele se pun la inmuiat in apa, peste noapte, fiecare separat.

Se maruntesc nucile romanesti cu ajutorul unui tocator sau blender. Eu folosesc cu succes acest tocator. Nucile nu trebuie maruntite de tot, ci asa cum le vedeti in poza de mai jos. Mie imi place mai mult sa simt gustul nucilor romanesti. Le turnati intr-un castron, clatiti blenderul sau tocatorul si treceti la prepararea pastei de curmale.

nuci maruntite

Nucile maruntite

Curmalele fara samburi se proceseaza in blender sau tocator pana se formeaza o pasta fina, adaugand maxim 1-2 linguri din zeama lasata de ele la inmuiat, doar daca este cazul. Eu am reusit sa fac pasta fara sa adaug lichid. Scoateti 1 lingura de pasta care se va folosi la crema de caju.

pasta de curmale

Pasta de curmale

Adaugati extractul de vanilie, pudra de roscove si uleiul de cocos si procesati pana la formarea unei paste omogene. Se toarna peste nucile romanesti maruntite si se amesteca bine, pentru distribuire uniforma.

Pentru formarea prajiturilor asa cum am facut-o eu, aveti nevoie de aceste inele culinare de inox sau ceva similar. Nu e nevoie neaparat sa le faceti rotunde, puteti folosi si alte forme (daca sunt de silicon, va recomand sa le alegeti fara continut de BPA).

Impartiti in mod egal cantitatea blatului in 4 si turnati-o in 4 inele culinare/forme, presati bine si introduceti-le la frigider pentru 2-3 ore pentru intarire.

Crema de Caju: 100ml smantana de caju preparata dupa reteta laptelui batut de caju, 1/2 lingurita extract de vanilie, 2 linguri ulei de cocos, 1 lingura din pasta de curmale facuta pentru blat.

Se proceseaza in blender sau tocator smantana de caju, extractul de vanilie, uleiul de cocos si pasta de curmale pana cand se formeaza o crema cat mai fina. Turnati-o intr-un castron si tineti-o la frigider pentru 2-3 ore.

Cand considerati ca blatul s-a intarit, scoateti prajiturile din inele/forme si, cu ajutorul unei seringi pentru ornat, ornati-le cu crema de caju.

Pofta buna!

De unde puteti cumpara uneltele si ingredientele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

2 ganduri despre “Prajitura Raw-Vegana de Ciocolata si Crema de Caju

    1. Buna Diana

      Greseala mea, in blat nu se pun nuci de caju, am modificat in descriere. Cantitatea de nuci caju necesara pentru crema de caju o gasesti in reteta laptelui batut de caju, tu vei folosi doar 100ml din smantana rezultata. Poate ai timp sa mai treci pe aici sa-mi spui cum ti-a placut ce a iesit 😀 . Multumesc.

      O zi frumoasa si tie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *