Salata de „Icre” Raw-Vegane din Caju si Psyllium

Salata de „Icre” Raw-Vegane din Caju si Psyllium

Mi-a luat ceva vreme sa aflu cum se face salata de „icre” raw-vegane din psyllium, dupa ce am mancat de la Rawz.ro si mi-a placut. Dar, dupa cum era de asteptat, le-am dibuit ­čÖé .

Am mai publicat in trecut o reteta de salata de „icre” din chia. Si aceea se apropie destul de mult de gustul original. Le puteti incerca pe amandoua si mi-ar placea sa-mi spuneti pe care o preferati.

Iata reteta
Ingrediente: 200gr caju crud, 10gr alge deshidratate, 300ml apa, 150ml ulei de in presat la rece, zeama a 2 lamai medii, 1 si 1/2 lingurita sare himalaya, 1 lingura cu varf de tarate psyllium, 1 ceapa maaare.

Puneti nuci de caju la hidratat pentru minim 6 ore si algele deshidratate pentru 30 de minute. Taiati mai marunt algele pe tocator caci altfel se incurca in jurul cutitelor blenderului si nu sunt procesate, sunt patita.

Procesati in blender toate ingredientele pana cand devin ca un lapte gros. Turnati amestecul intr-un bol de sticla (eu folosesc direct o caserola de sticla cu capac), adaugati lingura de tarate psyllium, amestecati bine si le lasati cam 10 minute sa se umfle. Ceapa o radeti pe razatoarea mare si o adaugati la salata de „icre”. Asta e tot!

In poza de prezentare am folosit painici din seminte (reteta aici) si o salata super delicioasa din: spanac, patrunjel, sfecla rosie, morcovi, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si ulei de canepa presate la rece, sare himalaya, piper, foarte putin mustar (reteta aici), muguri de pin. Un deliciu!

Pofta buna!

De unde puteti cumpara ingredientele si uneltele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele

Aboneaza-te la articolele si retetele mele!

Publicat in: Hrana Vie

Te mai pot interesa si:

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *