Salata Raw-Vegana Tabbouleh, Varianta Marocana

Salata Raw-Vegana Tabbouleh, Varianta Marocana

Cu aceasta salata ma rasfata mama la fiecare masa in familie si deja a devenit experta in prepararea ei. Salata tabbouleh este un preparat vegan. La origine, are ca ingredient cous-cous care sunt niste bobite de grau dur fierte. Asadar, pentru versiunea raw-vegana, am ales sa folosesc seminte de canepa decorticate si merg de minune.

Reteta de azi e tabbouleh raw-vegan varianta marocana, nu libaneza ­čÖé

Ingrediente: 4 legaturi de patrunjel proaspat, 1 cana de seminte de canepa decorticate, 4 rosii, 4 castraveti, 5-6 catei de usturoi (sau cat doriti), frunzele unei tulpini de menta, 2 legaturi de ceapa verde, 1 lingurita de seminte de chimion (nu chimen), zeama si coaja de la o lamaie bio, 4-5 linguri ulei de masline presat la rece, sare himalaya si piper dupa gust.

Spalati bine patrunjelul si uscati-l in prealabil. Apoi taiati frunzele (nu si tulpinile) o singura data pentru a le pastra cat mai aspectuoase.

Taiati rosiile si castravetii cubulete, ceapa rondele, iar menta marunt. Le adaugati pe toate intr-un bol de sticla (evitati utilizarea plasticului), adaugati sarea, piperul, zeama de lamaie si coaja, uleiul de masline, usturoiul zdrobit, chimionul si semintele de canepa decorticate. Amestecati totul pentru omogenizare si savurati aceasta salata cu pofta caci e DELICIOASA, racoroasa si hranitoare.

Pofta buna!

De unde puteti cumpara ingredientele si uneltele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele

Aboneaza-te la articolele si retetele mele!

Publicat in: Hrana Vie

Te mai pot interesa si:

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *