Tort Raw-Vegan cu Banane si Portocale

Tort Raw-Vegan cu Banane si Portocale

Blat: 150 gr alune de padure puse la hidratat timp de 2 ore in prealabil, 150 gr de curmale fara samburi taiate marunt (pentru a ajuta blenderul). Intai se proceseaza alunele, apoi se adauga curmalele si se proceseaza impreuna. Blatul se indeasa bine in forma de tort (eu prefer forma de tort din silicon care e super usor de inlaturat). Se pune tortul la congelator pana e preparat urmatorul strat.

Pentru ambele straturi de fructe se utilizeaza 200 gr de caju, hidratat in prealabil minim 2 ore.

Crema de Banane: se proceseaza in blender 100 gr de caju (din cel hidratat mai sus) si 2 banane coapte bine (nu mai e necesar sa folosim miere), taiate rondele; se adauga 3 linguri de ulei de cocos si se proceseaza din nou. Se pune crema peste blat si se adauga tortul la congelator pana la prepararea ultimului strat.

Crema de Portocale: se proceseaza 100 gr de caju si sucul de la 2 portocale bine coapte, dulci si gustoase; se adauga 1-2 linguri de miere (dupa gust) si coaja rasa de la 1/2 portocala; se adauga 3 linguri de ulei de cocos si iar se proceseaza in blender. Crema se toarna peste cea de banane, iar tortul se pune la congelator pentru 2 ore.

Se adauga fulgi de cocos si se orneaza cu portocale care se imping putin in crema pentru a se fixa odata cu intarirea cremei de portocale. Tortul se lasa la congelator peste noapte, apoi se scoate din forma de silicon si se pasteaza la frigider.

Este un tort fresh si delicat, dar pentru mine tot cel cu capsuni a ramas favorit. Nu stiu cand va fi detronat :).

IMG_20141016_094155
IMG_20141016_093957
IMG_20141016_094222

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *