Tort Raw-Vegan cu Citrice, Banane si Kiwi

Tort Raw-Vegan cu Citrice, Banane si Kiwi

Acest tort delicios l-am facut de ziua mamei mele, si tin sa spun ca alor mei le-a placut tare mult, tata chiar a lins farfuria ­čśÇ .

Am dorit un tort simplu, usor, fara blat de nuci Chiar a iesit cum ma asteptam, adica bun bun.

Iata reteta:

Pe fundul formei de silicon pe care o folosesc eu la aceste torturi am pus 2 straturi de rondele de banane, intercalate, peste care am turnat crema.

Crema: 250gr caju crud lasat la inmuiat 6 ore, 100ml zeama de lamaie (1-2 lamai, depinde de marimea lor), 100ml zeama de portocale (cam 1 portocala), 1/2 lingurita de extract de vanilie, 3-4 linguri de miere (pe viitor voi renunta la a mai folosi miere, dar de data asta asa l-am facut), 7 linguri ulei de cocos topit la bain-marie.

Am procesat in blender intai caju-ul cu zeama de citrice si extract de vanilie, apoi am adaugat mierea si uleiul, si iar am procesat.

Am turnat crema in forma de silicon si am pus-o la congelator pentru 1-2 ore, dupa care am taiat kiwi rondele si le-am indesat putin in crema, in final, am adaugat fulgi de cocos deasupra. Se tine la congelator peste noapte, se scoate din forma de silicon si se pune in frigider cu cateva ore inainte de a fi savurat.

Pofta buna! ­čÖé

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *