Tort Raw-Vegan de Capsuni

Tort Raw-Vegan de Capsuni

Am facut acest tort cu ocazia sarbatoririi zilei de nastere a minunatului dirijor al corului din care fac parte (corul Sound), dl. Voicu Popescu. Nu am cum sa nu precizez ca am primit multe aprecieri la adresa tortului ­čśÇ , desi a avut ca si concurenta un imens tort facut asa cum e obisnuit. Tortul meu a avut menirea de a fi savurat de catre cei interesati de sanatatea lor, de catre cei ce nu prefera dulciurile prea dulci ci mai degraba ceva racoros, delicios si usor, sau pur si simplu de catre curiosi. Din punctul meu de vedere si al celor care mi l-au laudat, gustul lui a fost pe masura aspectului.

Am utilizat o forma de tort de 23cm. Nu am facut niciun blat, ci direct crema de capsuni peste care am turnat un strat de „jeleu” de capsuni.

Crema de capsuni.
Ingrediente: 500gr caju crud, 500gr capsuni, 2 lingurite extract de vanilie, 12 linguri de ulei de cocos presat la rece (topit la bain-marie), 8 linguri de miere, 8 linguri de zeama lasata de capsuni (dupa ce au fost spalati, curatati si tinuti cateva ore in castron). Caju-ul il inmuiati in apa minim 6 ore.

Pentru ca este o cantitate mare de ingrediente, eu le-am impartit in 2 parti, le-am procesat in blender, apoi le-am turnat intr-un castron si le-am omogenizat. In final, compozitia am turnat-o in forma de tort, pe care am pus-o la congelator pentru 1 ora. Puneti in blender intai 250gr capsuni, procesati, apoi adaugati 250gr caju, 1 lingurita extract de vanilie, 6 linguri ulei de cocos, 4 linguri de miere si 4 linguri de zeama lasata de capsuni. Procedati la fel cu cea de-a doua parte.

Jeleu de capsuni.
Ingrediente: 200gr capsuni, 2 linguri de miere, 4 linguri de tarate psyllium. Se amesteca toate ingredientele in blender, si se toarna peste crema de capsuni. Tortul se reintroduce la congelator pentru 10 minute, dupa care se presara fulgi de cocos si se orneaza cu fructe de padure si capsuni, sau dupa cum doriti. Fructele se imping putin in jeleu pentru a se fixa bine odata cu intarirea tortului. Tortul se reintroduce la congelator pentru cateva ore pentru intarire, apoi se scoate din forma si se tine in frigider.

Pofta buna!

De unde puteti cumpara ingredientele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *