Tort Raw-Vegan de Ciocolata si Caramel

Tort Raw-Vegan de Ciocolata si Caramel

Cu ocazia zilei mele de nastere evident ca mi-am preparat un tort raw-vegan pe gustul meu ­čśÇ . Multi se mira ca-mi prepar singura tortul de ziua mea, dar mie imi place sa fac asta desi evident ca mi-ar fi mai simplu sa comand unul.

De data aceasta am ales sa fac un tort cu un strat de caramel si mi-a suras sa-l potrivesc cu un strat de ciocolata. La ultimele 2-3 torturi preparate de mine nu am mai pus si un strat de blat ci direct straturile de creme.

Reteta:
Crema de ciocolata: 250gr caju crud, 100gr curmale fara samburi, 1 lingura cu varf de pudra de cacao raw, 6 linguri unt de cacao presat la rece topit la bain-marie, 1 lingurita extract de vanilie, 75ml apa in care au fost inmuiate curmalele.

Nucile de caju crude si curmalele se pun la inmuiat in apa, separat, peste noapte sau minim 6h.

Se adauga toate ingredientele in blender si se mixeaza bine pana la formarea unei creme fine. In functie de performanta blenderului vostru s-ar putea sa aveti nevoie de mai mult lichid. Eu recomand sa folositi ori un tocator (mie imi place acest tocator de la Heinner) ori un blender performant precum Vitamix.

Primul strat de crema se toarna intr-o forma de tort de 18cm diametru, careia, in prealabil, ii puneti hartie de copt pe fund. Puneti forma in congelator pentru intarirea primului strat de crema, timp in care preparati stratul doi, crema de caramel.

Crema de caramel: 300gr de curmale fara samburi, 50gr seminte de susan, 1 lingura cu varf de lucuma, 1/2 lingurita de sare himalaya, 5-6 linguri de ulei de cocos topit la bain-marie.

Curmalele se lasa la inmuiat peste noapte in apa, la fel si semintele de susan, dar separat.

Procesati bine toate ingredientele pana la omogenizare. Va fi un picut mai greu caci semintele de susan abia se maruntesc, de aceea recomand sa le mixati separat cu un blender vertical si apoi le adaugati in tocator/blender.

Turnati crema de caramel peste crema de cicolata intarita si puneti iar la congelator pentru intarire. La sfarsit ornati dupa cum doriti, eu am ales sa pudrez cu cacao raw care se vede si in poza ca s-a cam umezit, de acolo culoarea inchisa.

Pofta buna!

De unde puteti cumpara ingredientele si uneltele:

Nico
Aboneaza-te la retetele mele

Aboneaza-te la articolele si retetele mele!

Publicat in: Hrana Vie

Te mai pot interesa si:

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *