Tort Raw-Vegan de Ciocolata si Vanilie

Tort Raw-Vegan de Ciocolata si Vanilie

Acesta este tortul raw-vegan pe care l-am facut de ziua mea. Din punct de vedere al aspectului, este cel mai reusit tort al meu. Experienta isi spune cuvantul :D.

A fost laudat de catre invitatii mei, atat pentru aspect, cat si pentru gust. Iubitorii de ciocolata il vor adora pur si simplu.

Reteta:

Blat: 100gr nuci romanesti, 100gr curmale fara samburi, 3 lingurite de carob (i se mai spune „pudra de roscove”) si putina apa.

Crema de vanilie: 125gr caju crud, 75ml lapte de cocos, 2 linguri de miere (sau dupa gust), 3 linguri ulei de cocos topit la bain-marie, 1/2 lingurita de extract de vanilie.

Crema de ciocolata: 125gr caju crud, 150ml lapte de cocos, 2 linguri de miere (sau dupa gust), 3 linguri ulei de cocos, 4 linguri carob.

Glazura de ciocolata: 100gr unt de cacao topit la bain-marie, 3 linguri carob, 2 linguri miere (sau dupa gust), o mana de merisoare.

Nucile romanesti, curmalele si caju-ul se lasa la inmuiat peste noapte, separat.

Pana se prepara tortul, puneti untul de cacao la topit la bain-marie.

Se proceseaza in blender curmalele si nucile pentru blat, cu cele 3 lingurite de carob si 25ml de apa. Blatul nu trebuie sa devina o crema, ci sa ramana mai crocant si lipicios. Cum blenderul nu poate procesa fara indeajuns de mult lichid, puneti cate putin din compozitie cat sa acopere lama blenderului. Procesati atat cat e necesar pentru amestecarea ingredientelor, opriti blenderul, rearanjati compozitia, iar procesati, pana cand nucile si curmalele sunt maruntite. Puneti amestecul intr-o forma de tort si presati-l bine pe fundul formei.

Urmatorul strat este cel de vanilie. Procesati bine toate ingredientele cremei de vanilie si turnati-o peste blat. Puneti tortul la congelator pana pregatiti crema de ciocolata.

Preparati crema de ciocolata la blender si turnati-o peste crema de vanilie. Puneti tortul iar la congelator.

Turnati untul de cacao topit intr-un castron, puneti cele 3 linguri de carob si mierea, amestecati bine pana la omogenizare. Scoateti tortul din congelator, turnati glazura de ciocolata, reintroduceti-l la congelator pentru cateva minute. Glazura se intareste foarte repede, iar tortul trebuie ornat cu merisoare cat inca nu s-a intarit de tot, pentru a le putea presa un pic in glazura, sa nu cada.

tort-raw-vegan-de-ciocolata-2

In final, tortul se tine peste noapte la congelator. Se muta din congelator in frigider cu cateva ore inainte de a fi savurat.

Miam, miam ­čÖé

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *