Tort Raw-Vegan de Ciocolata

Tort Raw-Vegan de Ciocolata

De ziua tatalui meu am preparat acest tort raw-vegan de ciocolata, ornat cu portocale. Ma rugase sa-i fac un tort mare sa-i ajunga cateva zile ­čśÇ . Zis si facut. Acest tort are cantitati duble fata de ce faceam in mod obisnuit si am folosit o forma de tort clasica de diametru 22cm. Tortul i-a placut tare mult.

Asadar, reteta:

Blat: 200gr nuci romanesti, 200gr curmale fara samburi, 6 lingurite de carob (pudra de roscove) si putina apa ramasa de la curmale (aprox. 4 linguri).

Crema de ciocolata: 500gr caju crud, 12 linguri unt de cacao, 450ml lapte de cocos, 12 linguri carob, 2 lingurite extract de vanilie, 6 linguri miere (sau dupa gust).

Ciocolata: 50gr unt de cacao, 1 si 1/2 linguri carob, 1/2 lingura miere.

Se pun la inmuiat peste noapte nucile romanesti, curmalele si caju-ul, fiecare separat. Se pastreaza apa de la curmale.

Pentru a procesa bine ingredientele si pentru ca nu am un blender foarte performant si nici incapator, eu am ales sa impart atat cantitatile ingredientelor blatului cat si ale cremei de ciocolata in 2 sau chiar 3. In final, le-am pus intr-un castron si am omogenizat compozitiile, dupa care le-am pus in forma de tort.

Inainte de orice, am pus untul de cacao la topit la bain-marie. Am preparat intai blatul in 2 transe, l-am omogenizat in castron, apoi l-am pus in forma de tort pe care am introdus-o in congelator pana la prepararea cremei de ciocolata. Am procesat foarte putin pentru ca nucile sa nu fie maruntite de tot.

Cand s-a topit untul de cacao, am preparat crema de ciocolata in 3 transe, am omogenizat-o intr-un castron mare si am turnat-o peste blat, in forma de tort. L-am reintrodus in congelator.

Ciocolata am preparat-o simplu, intr-un castron, amestecand cu o lingura toate cele 3 ingrediente, am pus-o intr-o forma de silicon si am introdus-o in congelator. Se intareste foarte repede.

Tortul se tine la congelator cateva ore bune (eu l-am tinut peste noapte), se scoate din forma si se pudreaza cu carob, apoi se rade ciocolata raw-vegana si se orneaza dupa preferinte. Eu am ales sa-l ornez cu portocale, caci imi place foarte mult combinatia portocale-ciocolata.

De unde puteti cumpara ingredientele:

tort-raw-vegan-de-ciocolata-felie

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *