Tort Raw-Vegan de Vanilie cu Visine si Ciocolata Alba

Tort Raw-Vegan de Vanilie cu Visine si Ciocolata Alba

Acesta este tortul pe care l-am facut de Craciun. Abia dupa ce l-am facut m-am gandit ca era frumos sa-l decorez in spiritul sarbatorii, cu un bradut verde (frunze de menta) cu globulete rosii (visine) nins cu fulgi de ..cocos ­čÖé . Asta e, data viitoare. Este o reteta extrem de simpla, fara blat, dar, ca de obicei, delicioasa.

Reteta:

Crema de vanilie: 250gr caju crud inmuiat peste noapte, 75ml lapte de cocos, 4 linguri de miere (sau dupa gust), 6 linguri ulei de cocos presat la rece topit la bain-marie, 1 lingurita extract de vanilie.

Aprox 300gr visine congelate.

Glazura de ciocolata alba: 50gr unt de cacao topit la bain-marie, 50gr lapte de cocos, aprox 1 lingura de miere (sau dupa gust), 1/4 lingurita extract de vanilie.

Untul de cacao se pune intr-un castron, iar castronul intr-o cratita cu apa calda care sa nu depaseasca inaltimea castronului. Uleiul de cocos se poate pune intr-un pahar, la topit la bain-marie.

Avand in vedere ca blenderele obisnuite nu pot procesa bine asa o cantitate mare de ingrediente, eu am impartit ingredientele cremei de vanilie in 2 si le-am procesat ca atare pentru stratul 1 si stratul 2. Asadar, se amesteca in blender toate ingredientele cremei de vanilie (1/2) mai putin uleiul de cocos, dupa omogenizare se adauga lingurile de ulei de cocos si se proceseaza iar. Compozitia se toarna in forma de tort si se pune la congelator pentru o usoara intarire, pana cand este facut cel de-al doilea strat de crema de vanilie.

Inainte de turnarea celui de-al doilea strat de crema de vanilie, se pune un strat de visine congelate. Se toarna cel de-al doilea strat de crema de vanilie si tortul se pune iar la congelator.

Peste untul de cacao topit in castron se pun laptele de cocos, mierea si extractul de vanilie, dupa care se omogenizeaza bine bine si se toarna peste crema de vanilie. Tortul se pune iar la congelator pentru 1 minut, nu mai mult, caci glazura se intareste foarte repede, se scoate si se orneaza cu visine si fulgi de cocos. In final, se lasa la congelator peste noapte.

De unde puteti cumpara ingredientele:

Pofta buna!

tort-raw-vegan-vanilie-visine-ciocolata-alba-felie

Nico
Aboneaza-te la retetele mele
Iti plac retetele mele? Aboneaza-te la ele!
Publicat in: Retete Culinare

Articole Similare

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *