Apa pentru Fata din Plante Medicinale

Apa pentru Fata din Plante Medicinale

De mica am avut un interes deosebit pentru frumusetea feminina si cosmetica naturale. Taiam tot felul de retete, sfaturi si recomandari din revistele pentru femei pe care le cumpara mama. Astazi, acest interes al meu care nu s-a diminuat ci s-a refinat, se imbina de minune cu stilul de alimentatie raw-vegan.

Apele din plante medicinale indicate ingrijirii tenului pe care vi le propun in acest articol sunt obtinute in urma procesului de macerare la rece, asadar sunt tot raw-vegane ­čÖé .

Puneti 1 lingura de plante medicinale indicate tipului dvs. de ten in 50 ml apa rece filtrata si le lasati la macerat timp de 8-10h maxim. Apa din plante obtinuta prin macerare la rece trebuie utilizata imediat sau puteti s-o tineti in frigider pentru cateva zile, altfel se altereaza in cateva ore.

Prin acest proces, substantele esentiale din plantele medicinale nu se distrug, asa cum se intampla in urma fierberii.

Pentru tenul normal, uscat, ofilit, ridat si obosit utilizati galbenele, arnica si nalba-mare (care confera luminozitate tenului), pentru tenul gras si mixt utilizati salvie, coada-calului, podbal, cimbru. Puteti sa le folosit separat sau, cel mai bine, in combinatie.

Aceste ape se pot folosi atat dimineata cat si seara. Va stergeti tenul, in prealabil curatat, utilizand un disc demachiant imbibat in apa din plante sau, si mai bine, imbibati o bucata de tifon sau o batista in apa florala. Asezati-o pe fata timp de 20-30 de minute, dupa care, pentru un efect maxim, aplicati o crema 100% naturala pentru tipul dvs. de ten.

Recomandarile mele de produse:

Nico
Publicat in: Cosmetica Naturala Aboneaza-te la retetele mele

Aboneaza-te la articolele si retetele mele!

Te mai pot interesa si:

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

Aprob stocarea datelor mele conform Politicii de Confidentialitate