Imi place sa-mi prepar tot felul de creme, pate-uri, branzici din seminte si nuci pe care le mananc impreuna cu painicile mele din seminte, pe barcute de ardei, pe baghete de morcovi sau castraveti, etc.
De curand mi-am cumparat un super storcator prin presare la rece cu 2 axe melcate, un ultim aparat pe lista mea de necesitati in prepararea hranei vii raw-vegane. Acum imi prepar zilnic sucuri de legume si m-am gandit sa-l folosesc si la prepararea acestei retete de branzici. Asadar, de aceasta data nu am mai folosit blenderul, ci acest storcator cu care se pot prepara unturi din seminte si nuci, branzici, piureuri, sorbeturi de fructe, inghetata de fructe..
Pentru reteta aveti nevoie de 200gr migdale crude, 2 morcovi, 1 si 1/2 lamaie, 75ml apa filtrata, sare naturala.
Migdalele se pun la hidratat peste noapte sau minim 8h. Daca utilizati blenderul, taiati morcovii in felii mai groase, puneti toate ingredientele in blender si le mixati bine de tot pana la formarea unei creme omogene.
Eu voi prefera de acum incolo sa folosesc mai mult acest storcator, caci prin presare lenta la rece elementele nutritive sunt pastrate mai bine ca atunci cand folosim blenderul.
Utilizand accesoriile pentru unturi de nuci ale acestui storcator, am maruntit migdalele si morcovii turnand si cate putina apa in storcator, apoi rezultatul l-am pus intr-o caserola de sticla. Am stors sucul de lamaie, l-am adaugat peste migdale si morcovi si am adaugat sare naturala dupa gust. Am amestecat manual toate ingredientele. Imi place foarte mult sa amestec manual preparatele mele, am o satisfactie incredibila, le impregnez cu recunostinta si energie pozitiva, astfel ca vibratia hranei mele creste.
Branzica raw-vegana de migdale cu morcovi este gata.
Pofta buna!
De unde puteti cumpara ingredientele si uneltele:
- storcator Green Star Elite – clic aici
- blender Vitamix Pro 300 – clic aici
- cana filtranta apa – clic aici
- migdale crude – clic aici
- sare gema naturala – clic aici
