Ador laptele batut din caju. Se aseamana atat de bine la gust cu laptele batut de origine animala. Neaparat sa il incercati! In combinatie cu semintele de chia este delicios si hranitor. Poate fi mancat la micul dejun sau oricand.
Pentru prepararea laptelui batut de caju aveti nevoie de:
- 200gr caju crud
- 2 lamai medii
- 1 litru de apa filtrata
- 2 capsule de probiotice vegane.
Nucile de caju se hidrateaza in apa timp de 8h. Apoi se proceseaza in blender impreuna cu zeama de la cele 2 lamai si litrul de apa, pana cand amestecul are consistenta laptelui proaspat. Se toarna intr-un borcan de capacitate minima 1,7-1,8l, se adauga continutul celor 2 capsule de probiotice, se amesteca si se lasa la fermentat timp de 24h la temperatura camerei.
In 300-400ml de lapte batut din caju adaugati 3 linguri de seminte de chia pe care le amestecati bine. Tineti amestecul la frigider peste noapte sau timp de 8h pentru ca semintele de chia sa elimine din acidul fitic pe care il contin in stare latenta. In acest fel ele incep sa germineze si elibereaza si enzimele de care corpul nostru are nevoie.
Optional puteti adauga putina sare gema naturala, desi eu nu simt nevoia. Daca il vreti dulce, puteti pune curmale la inmuiat in 400ml de lapte batut de caju, timp de 5h, apoi procesati in blender, turnati amestecul in castron si adaugati semintele de chia, si tot asa le tineti timp de 8h inainte de a le manca.
Pofta buna!
De unde puteti cumpara uneltele si ingredientele:
- Vitamix Pro 300 – clic aici
- cana filtranta apa – clic aici
- caju crud – clic aici
- curmale fara samburi – clic aici
- sare gema – clic aici
- probiotice vegane – clic aici

De unde cumparati capsulele de probiotice ?
Buna. De aici.