Anul acesta de Paste nu am simtit nevoia de a prepara cine stie ce si cate feluri de mancare. M-am multumit si saturat cu aceste ciupercute marinate, cu o salata mareee (patrunjel, marar, ceapa verde, rosii, castraveti, ulei de masline, sare naturala, zeama de lamaie) si cu branzica de caju cu mult marar si ceapa verde, insa fara fulgi de drojdie inactiva. Ca desert, am vrut sa-mi fac inghetata de banane si capsuni insa nu mi-a mai mers blenderul asa ca am ramas fara desert 😀 .
Reteta:
Ingrediente: 250gr de ciuperci champignon de marime medie, 2 legaturi de ceapa verde, 3-4 catei de usturoi, 2 rosii, zeama de la 1/2 lamaie, sare naturala, piper Solaris (vezi recomandarile de la final), 1 lingurita boia iute, 1/4 lingurita de turmeric, 1 lingurita de mustar raw (eu l-am preparat dupa reteta de aici), 50ml de ulei de masline extravirgin, 1/2 legatura de marar.
Se taie ciupercile in 4 si se pun intr-un castron. Se taie ceapa verde marunt si rosiile felii.
In blender se adauga toate ingredientele, mai putin ciupercile si mararul. Se proceseaza cat sa devina un sos relativ omogen. Mie imi place sa ramana bucati de ingrediente nemaruntite total. Sosul se toarna intr-un castron.
Se taie mararul, se adauga in sos si se amesteca bine, apoi sosul se toarna peste ciuperci, si se amesteca bine. Ciupercile se pun in frigider si se lasa la marinat peste noapte.
Multora nu le place gustul de ciuperci crude, nici eu nu sunt fan insa, fiind lasate la marinat atatea ore, tot gustul sosului delicios se impregneaza in ciuperci si devin foarte bune.
Pofta buna!
De unde puteti cumpara ingredientele:
- sare gema naturala – clic aici
- piper Solaris – 5 arome – clic aici – rasnita e super eficienta si se poate reumple!
- boia iute – clic aici
- turmeric – clic aici
- ulei de masline extravirgin 5L – clic aici
