Crema cu Factor de Protectie 10, Handmade, 100% Naturala si Vegana

Crema cu Factor de Protectie 10, Handmade, 100% Naturala si Vegana

Ador sa-mi fac singura produsele de ingrijire cosmetica, sa ma joc cu uleiuri si unturi pretioase si alte ingrediente benefice pentru pielea mea. Asa imi prepar eu crema cu protectie solara, hidratanta si nutritiva in acelasi timp, evident 100% naturala.

Eu recomand aceasta crema pentru pielea uscata si normala, ea fiind foarte grasa, deci nu cred ca e recomandata pielii grase.

Reteta este pentru aproximativ 100ml.

In prima faza, intr-un pahar, amestecati pana la topire 35gr (35ml) de apa structurata (vezi mai jos linkurile catre ingrediente), 2gr de uree cosmetica si 3gr de glicerina vegetala. Puneti paharul intr-o oala cu apa calda.

In cea de-a doua faza, amestecati 10gr unt de shea nerafinat si organic, 30ml ulei de migdale dulci presat la rece si 10gr emulsifiant si topiti-le complet la bain-marie la o temperatura de 70 grade celsius. Pentru aceasta folositi un pahar berzelius. Apoi incorporati cele 10gr de oxid de zinc, omogenizand bine utilizand un blender vertical.

Turnati prima faza peste cea de-a doua si procesati la blender pana la omogenizare. Adaugati 20 de picaturi de vitamina E naturala care are si rol de conservare si procesati din nou pana cand vedeti ca produsul este bine omogenizat. Adaugati compozitia intr-un borcan de sticla bruna si crema e gata.

Am citit intr-un articol ca 1% oxid de zinc ar insemna FPS 1, prin urmare, am tras concluzia ca acest produs are FPS 10. Cert e ca mie imi ingrijeste foarte bine pielea atata timp cat nu stau non-stop la soare, si permite bronzarea fara a ma arde.

Eu sunt extrem de multumita de aceasta crema.

Unde puteti gasi ingredientele si uneltele:

  • unt de shea presat la rece – clic aici
  • ulei de migdale dulci presat la rece – clic aici
  • emulsifiant – clic aici
  • oxid de zinc – clic aici
  • apa structurata – clic aici
  • uree cosmetica – clic aici
  • glicerina vegetala – clic aici
  • vitamina E naturala – clic aici
  • cantar de precizie 0,01gr – clic aici
  • modelul de blender de mana pe care il folosesc eu si-l recomand – clic aici. Are piciorul de diametru mai mic ca majoritatea celorlalte modele si, deci, sanse mai mari sa incapa in diverse guri de borcane.
Nico
Publicat in: Cosmetica Naturala, Aboneaza-te la retetele mele

Aboneaza-te la articolele si retetele mele!

Te mai pot interesa si:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Aprob stocarea datelor mele conform Politicii de Confidentialitate