Asa cum probabil majoritatea dintre voi stie deja, semintele de canepa sunt extrem de sanatoase, fiind bogate in acizi grasi Omega 3 si Omega 6. „Proteina din canepa contine toti cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali pe care organismul uman adult nu ii poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina şi treonina).” (sursa: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/semintele-de-canepa-beneficii-si-proprietati-11627151/).
Din fericire, semintele de canepa nu contin acid fitic, asadar nu necesita inmuiere prealabila. Pentru ca sunt atat de sanatoase, eu nu strecor laptele printr-un tifon sau sita (desi voi puteti alege sa faceti asta), ci il beau asa pentru a ma bucura in intregime de beneficiile pe care le au aceste seminte asupra corpului meu.
Reteta:
Ingrediente: 4 linguri de seminte de canepa, 2 cani de apa rece, 1 lingurita extract de vanilie, 15 curmale fara samburi, 1/2 lingurita de scortisoara.
Taiati curmalele mai marunt pentru a ajuta blenderul la procesare. Adaugati toate ingredientele in blender, mai putin scortisoara, si procesati-le bine bine. Turnati intr-un pahar si pudrati scortisoara deasupra, restul puneti intr-o sticla de sticla, si insist sa fie sticla si nu plastic 🙂 . Evitati plasticul pe cat posibil.
Pe langa ca acest lapte este extrem de sanatos, simplu si rapid de facut, are si un gust delicios.
De unde puteti cumpara ingredientele:
- seminte de canepa – clic aici
- curmale fara samburi – clic aici
- extract de vanilie – clic aici
- scortisoara – clic aici
