Tocmai ce am terminat de preparat si savurat aceasta supa-crema de conopida, iute, pe gustul meu, si m-am grabit s-o postez pe blog.
Reteta:
Ingrediente: 1 conopida de marime medie, 1 cana de caju crud inmuiat in apa peste noapte, zeama de la 1 lamaie, 4-5 catei de usturoi, sare naturala, 1 varf turmeric, 1 lingura de ulei de cocos presat la rece (topit la bain-marie), 1 lingurita de boia iute, 250 ml apa, piper proaspat rasnit.
Se proceseaza in blender florile de conopida (nu si tulpinile) cu apa, zeama de lamaie si cateii de usturoi. Se adauga caju-ul crud, uleiul de cocos, sare dupa gust, piper si boia iute, si se proceseaza din nou pana iese o crema cat mai fina. La mine nu a iesit prea fina caci blenderul meu mai capabil e la reparat si am utilizat unul slabut.
A iesit destul de multicica, eu nu am putut s-o termin pe toata la o masa.
Pofta buna!
De unde puteti cumpara ingredientele:
- sare gema naturala – clic aici
- piper Solaris – 5 arome – clic aici – rasnita e super eficienta si se poate reumple!
- boia iute – clic aici
- turmeric – clic aici
- ulei de cocos – clic aici
