Acest tort raw-vegan este o bunatate!!! M-am inspirat dupa reteta asta cu urmatoarele modificari:
Blat: nu am hidratat curmalele dar le-am taiat mai marunt ca sa ajut blenderul sa faca fata.
Crema: am impartit ingredientele specificate (am pus ulei de cocos in loc de cacao si nu am pus soia sau altceva) in doua ca sa fac doua straturi. La primul strat am adaugat si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, la al doilea strat am adaugat si capsuni in blender si am pus 4-5 linguri de ulei de cocos.
L-am ornat cu capsuni si fulgi de cocos.
- Se pune blatul in forma de tort, apoi se introduce in congelator pana se face primul strat de crema;
- se adauga primul strat de crema, se baga la congelator;
- se taie capsuni (cat mai multi 🙂 ) se pun peste primul strat de crema, se baga la congelator pana se face cel de-al doilea strat de crema;
- se pune al doilea strat peste capsuni, se baga la congelator pana se intareste un pic;
- se pun capsunile si se imping un pic in crema sa se fixeze o data cu crema, respectiv fulgii de cocos.
Tortul se tine peste noapte la congelator (sau mai multe ore, pana se super intareste), apoi in frigider. Se mananca dupa ce a stat 1-2 ore la frigider pentru a se decongela.
Reteta Originala de pe EsentaDeSanatate.ro:

Lamuriti-ma, va rog: 250g caju hidratat inseamna ca e deja hidratat sau ca il punem la hidratat? Nu prea inteleg treaba asta la torturi! Multumesc!!!
250gr caju crud pe care il puneti apoi la hidratat. Cu placere. Mi-ar placea sa-mi lasati un feedback despre cum vi s-a parut, dupa ce-l faceti.