Tort Raw-Vegan cu Visine si Cacao

Tort Raw-Vegan cu Visine si Cacao

Blat: 1/2 cana alune de padure hidratate 2 ore + 1/2 cana de curmale fara samburi taiate mai marunt. Se pun in blender intai alunele de padure, se proceseaza apoi se adauga curmalele si se proceseaza iar. Compozitia se pune in forma de tort de diametru maxim 16cm (eu am forma de tort din silicon), si se afunda bine de tot cu mana. Se pune in congelator pana se prepara crema 1.

Crema 1 – de Visine: 1/2 cana caju hidratat minim 2 ore, 1/2 cana de visine fara samburi, zeama de la 1 portocala, 3 linguri ulei de cocos, 2 linguri miere (sau dupa gust). Se proceseaza intai visinele cu zeama de portocale, se adauga caju, se proceseaza iar, se adauga uleiul si mierea, se proceseaza. Crema se adauga in forma de tort peste blat.

Urmatorul strat e de visine, puneti cat cuprinde . Se pune tortul la congelator pana se face crema 2.

Crema 2 – de Cacao: 1/2 cana caju hidratat minim 2h, zeama de la 1 portocala, 2 linguri cacao, 3 linguri ulei de cocos, putina apa (daca nu proceseaza blenderul compozitia lipind-o de pereti adaugati incet apa pana e indeajuns), 2 linguri miere (sau dupa gust). Se amesteca cacao cu zeama de portocale pana la omogenizare, se pune in blender impreuna cu 1/2 cana de caju, se proceseaza, se adauga apa (cat e nevoie) se proceseaza, se adauga 3 linguri de ulei si mierea, se proceseaza.

Daca vreti straturi dreapte, asteptati pana se intareste crema 1 dupa care adaugati crema 2. Daca vreti o creatie abstracta ca a mea ­čÖé , adaugati crema 2 deasupra imediat ce ati facut-o (crema 1 clar nu apuca sa se intareasca).

La final, se adauga fulgi de cocos si se lasa tortul la congelator peste noapte.

A iesit bun bun :)). Sunt mandra de mine, mai ales ca nu am urmat nicio reteta ci am facut o combinatie din ce mai citisem eu, ce mai aplicasem la torturile precedente si ce aveam prin casa .

IMG_20140702_150011

IMG_20140702_150024

IMG_20140702_150734

Nico
Publicat in: Hrana Vie Aboneaza-te la retetele mele

Aboneaza-te la articolele si retetele mele!

Te mai pot interesa si:

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

Aprob stocarea datelor mele conform Politicii de Confidentialitate