Aceasta reteta nu contine toate legumele care se pun in mod normal intr-o zacusca traditionala, insa este buna la gust si merge de minune pe painicile mele raw-vegane.
Am ales sa nu pun vinete caci nu aveam la indemana, poate pe viitor voi pune si vinete crude.
De acesta data am pus ce aveam prin casa: 100gr rosii deshidratate, 1 dovlecel, 3 ardei, 4 fire de ceapa verde, 1 lingura tarate psyllium, sare naturala, piper, boia iute, coriandru dupa gust.
Rosiile se pun la hidratat in apa filtrata peste noapte. In blender se arunca rosiile, dovlecelul si ardeii, se mixeaza pana la formarea unei compozitii omogene si se toarna intr-un bol.
Se taie ceapa verde, se adauga in zacusca si se amesteca impreuna cu sarea si restul de condimente. In final, se adauga si lingura de tarate psyllium, se amesteca si se lasa 10 minute sa absoarba din lichidul legumelor.
Asta e tot! Evident ca se pot pune si alte legume si condimente.
Pofta buna!
De unde puteti cumpara ingredientele si uneltele:
- Vitamix Pro 300 – clic aici
- cana filtranta apa – clic aici
- tarate psyllium – clic aici
- boia iute – clic aici
- piper – clic aici
- sare gema naturala – clic aici
- boabe de coriandru – clic aici
